Muzikalna Teslina zavojnica

Muzikalna Teslina zavojnica
Električna shema

Muzikalna Teslina zavojnica (eng.Audio Modulated Dual Resonant Solid State Tesla Coil ili AMDRSSTC) je nova vrsta potpuno elektroničkih Teslinih zavojnica. Naime, ona izgleda otprilike isto kao i druge Tesline zavojnice, ali nije složena s istim dijelovima, može se kontrolirati, lakše se proučava i koristi, a i primarna svrha joj je puštati glazbu uz pomoć električnih izbijanja u zraku, u ritmu i na frekvenciji glazbe. Slično poput LightShow-a, samo s naponom od 200.000 V.

Budući da je audio-signal samo niz elektroničkih pobuda koje se pojavljuju određenom brzinom(frekvencijom) i po nekom određenom redoslijedu, sve komponente koje proizvode zvuk zapravo stvaraju buku pomoću tih pobuda, po tim brzinama i po tom redoslijedu te se dobiva zvuk. Tako je ideja da se iskra Tesline zavojnice, koja proizvodi buku, pali i gasi određeni broj puta u sekundi, po tom redoslijedu i tako dobiva željeni zvuk.

Zbog visoke radne frekvencije i skin effect-a, potpuno je sigurna. Ukupne je snage oko 1000 W, ovisno o odabranoj jačini rada.

Status projekta

U toku je razvoj 5. generacije zavojnice (Gen5).

Korištenjem ove stranice prihvaćate kolačiće (cookies).